USEIN
KYSYTTYÄ

Pitääkö minun olla hyvässä fyysisessä kunnossa aloittaessani miekkailun?

Miekkailun aloittaminen ei vaadi erityisen hyvää fyysistä kuntoa. Kunto kasvaa kyllä pikkuhiljaa treenikertojen myötä. Hyvästä kunnosta ei tietenkään ole myöskään haittaa. Hyvässä fyysisessä kunnossa jaksaa treenata paremmin ja oppi menee nopeammin perille. Suositeltavaa (mutta ei tietenkään välttämätöntä) on kaikki oheisharjoittelu kuntosalista lenkkeilyyn. Lajissa kilpaillessa fyysisten ominaisuuksien kehittäminen korostuu. Hyvä fyysinen kunto takaa myös sen, ettei rasitusvammoja ei tule niin helposti.

Mitä harrastuksen aloittaminen maksaa?

Aloittaminen maksaa peruskurssimaksun verran (60€). Peruskurssin jälkeen maksetaan kuukausikohtainen salimaksu (10€/kk). Peruskursseilla tarvittavat varusteet tulevat seuran puolesta. Myöhemmin kustannukset koostuvat lähinnä varustehankinnoista.

Onko historiallinen miekkailu vaarallista?

Harjoittelu ei ole vaarallista, kunhan se tapahtuu annettujen ohjeiden mukaan. Tekniikat opetellaan siten, että kontrolli käytettävään aseeseen säilyy eikä treenikaveria vahingoiteta. Vauhdin kasvaessa suojavarusteet otetaan kuitenkin käyttöön, kypärän ollessa yksi tärkeimmistä suojavarusteista. Treenimiekat eivät ole teräviä, mutta voivat aiheuttaa vahinkoa väärin käytettyinä.

Pitääkö minulla olla omia varusteita?

Alkuvaiheessa varusteita ei tarvitse olla. Harjoittelun edetessä omien varusteiden hankkiminen helpottaa harrastamista. Varusteiden hankkiminen aloitetaan yleensä miekkailukypärästä ja harjoitusmiekasta. Myöhemmässä vaiheessa hankitaan muita suojavarusteita, kuten suojaavia hanskoja, takkeja, polvi-, kyynärpää ja alasuojia yms.

Varusteita ja miekkoja voit ostaa esimerkiksi Oulun miekkailutarvikeesta.

Mistä löydän lisää tietoa lajista?

Lajsta voit lukea lisää esim. Facebook ryhmästä Historiallinen miekkailu Suomessa.© Joensuun historiallisen miekkailun seura ry.

Offline Website Maker